Atentie mare la emailurile primite

cel.ro

Ieri am primit prin filtrul de catch-all cateva zeci de emailuri aseamanatoare ce aparent contineau o factura pentru mine:

Screen Shot 2015-08-12 at 07.05.45

La o prima vedere un astfel de email poate parea legitim, mai ales ca vorbim de un document atasat. Totusi din moment ce nu asteptam nici o factura din partea nimanui si din moment ce au venit zeci de emailuri de la adrese diferite si pe adrese diferite care nici macar nu exista mi-am dat seama imediat ca vorbim de virusi.

Chiar daca in atasament e un document Word aparent ‘inofensiv’, acesta poate contine scripturi de tip macro ce deschid alti virusi sau ce injecteaza cod malicios in programe pentru a permite accesul de la distanta.

Astfel, daca primiti astfel de emailuri si nu sunteti siguri privind legitimitatea lor, inainte de a deschide fisierele respective mai bine scanati-le cu VirusTotal.

In mod normal aceste tentative de infectare prin email erau tipice metodelor de spear phishing, insa pe masura ce virusii folositi au devenit accesibili s-a trecut la nivelul de infectare aleatorie.

cel.ro
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.