Hacker de inchiriat

cel.ro

In urma cu mai bine de 10 ani incepusem sa primesc o serie de solicitari de la diverse persoane pentru a le ajuta sa sparga contul de email sau Yahoo! Messenger al iubitei, nevestei, colegului de servici etc.

Toti cei care apelau la mine pentru asa ceva isi motivau rugamintea pe faptul ca eu ‘sunt cu calculatoarele’ si sigur stiu cum se face. Ba mai mult incercau sa transforme o mica suspiciune de gelozie intr-o problema fundamentala a omenirii si pentru a se asigura de faptul c-am sa-i ajut imi cereau de fapt sa-i invat pe ei cum sa faca, nu sa fac eu, incercand astfel sa-mi sugereze un oarecare nivel de incredere asupra faptului ca ei isi asuma tot riscul.

Existau la vremea respectiva suficiente metode pentru a obtine parola unui cont de email sau pentru a intra in el chiar si fara parola, insa chiar si asa am refuzat de fiecare data sa-i ajut pe niste oameni manati de gelozie sau de curiozitate. Am refuzat chiar si atunci cand mi s-au propus bani in schimbul unui astfel de serviciu (majoritatea se asteptau sa-i ‘invat’ pe gratis doar pe faptul ca ne cunoastem) pentru ca eram constient de efectele pe termen lung pe care le putea avea indeplinirea unei astfel de ‘rugaminti’.

Anii au trecut, vremurile s-au schimbat si asa au aparut hackerii de inchiriat:

Screen Shot 2015-08-05 at 08.43.55 Screen Shot 2015-08-05 at 08.44.18Am primit emailul de mai sus pe una din adresele ‘inexistente’ asociate cu un domeniu pe care-l detin. Cum emailul a fost capturat de un catch-all si a indeplinit o serie de reguli de spam a ajuns in directorul Spam. Citind fugitiv emailul inainte sa-l sterg mi-am adus aminte de ‘solicitarile’ pe care le primeam si eu in trecut si m-am gandit ca in ziua de azi gelosii au parte de o serie de indivizi care ofera astfel de servicii.

Doar ca orice astfel de serviciu risca sa fie cu doua taisuri din moment ce indivizii respectivi vor obtine suficiente informatii privind victima si clientul incat sa poata ulterior sa-l santajeze pe client cu divulgarea datelor obtinute daca acesta nu plateste o suma de bani.

Si nu e vorba doar de neveste infidele pentru ca la nivel comercial, la fel cum se pot afla informatii despre concurenta, cei care le afla pot afla informatii si despre afacerile voastre si astfel pot sa va santajeze la modul grosolan ulterior.

 

cel.ro
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.