Un like nu te face postac (II)

cel.ro

Pentru ca aparent m-am plictisit de moarte azi m-am gandit sa mai purec putin treaba asta mai ales ca cel din spatele spamsiteurilor si profilelor de Facebook false identificate de Lucian s-a grabit sa-si stearga urmele.

Astfel desi Ionut Filip si-a sters rapid conturile de twitter si Facebook dupa ce si-a dat seama c-a fost deconspirat, a omis in graba lui sa-si stearga si boardul de Pinterest unde a pus in trecut pin-uri de pe spamsiteurile sale:

Apoi cu putina perseverenta am aflat faptul ca omul are si un profil pe ArenaWeb.ro, un forum de webmasteri fara prea multa etica daca e sa judecam dupa continutul postarilor de pe acolo.

Intr-una dintre postari Ionut Filip a oferit o captura de ecran ca sa dovedeasca o plata pe care a incasat-o de la BidVertiser, probabil intr-o tentativa de a-i pacali pe ceilalti sa se inscrie in BidVertiser sub linkul lui de afiliat. Si cum era de asteptat si-a dat adresa de email la liber, o alta adresa de email decat cea identificata anterior pe siteuri: bacaustars@gmail.com:

Adresa de email bacaustars@gmail.com e folosita pentru Google Drive si Paypal si din cate se poate intelege din captura de ecran de mai sus e folosita si pe sursele de venit ale spamsiteurilor.

Scormonind mai departe am aflat ca Ionut Filip are inregistrat si domeniul jurnalista.com, domeniu ce e redirectionat catre Blogspot si nu are niciun site pe el:

Contul asta de mail se asociaza si cu un canal de Youtube numit BacauStars unde Ionut Filip a urcat clipurile video „virale” pe care le foloseste pe spamsiteuri:

Evident ca si-a tras si un profil de Google+ de unde linkeaza catre alt canal de Youtube YoungStars:

Cu putin efort am mai descoperit alte doua spamsiteuri de-ale lui Ionut Filip: kindsstuff.com si jurnalistul.info, ambele construite pe aceeasi structura ca si cele identificate anterior.

Intre timp siteul bacaustars.com redirectioneaza catre Blogspot, iar adresa din formularul de contact e acum mariusonisie5@gmail.com, fix adresa de email pe care a identificat-o un cititor de-al lui Lucian in whoisul domeniului i-umor.net:

In mod ironic, codul postal si numarul de telefon (ambele din Portugalia) corespund cu alte domenii inregistrate de Ionut Filip ceea ce sugereaza ca si i-umor.net e tot al lui.

Sa mergem mai departe. Conform unei postari de pe forumul ArenaWeb, Ionut Filip mai detinea si siteul calitatehd.com, un site de streaming ilegal si cauta un partener pentru dezvoltarea lui:

Pe acelasi server cu calitatehd.com mai e gazduit si filmeonline.cc un alt site de streaming ilegal. Totusi am sa ma opresc aici pentru ca m-am plictisit de personajul asta. O sa-i las pe altii sa investigheze in continuare pentru ca in fond astfel de anchete ar trebui facute de autoritati.

Bonus:

In 2011 Ionut filip posta linkul sau de Facebook pe TPU la categoria Dragoste & Sex, probabil in speranta ca o sa gaseasca o fata careia sa-i ceara prietenia:

cel.ro
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.