Internetul e din ce în ce mai defect

cel.ro

Zilele trecute încercam să ajung la contul de LastPass unde mai am salvate câteva chestii oarecum obsolete.

Nu mai folosesc LastPass de foarte mult timp, cam de când au fost sparți pentru a doua oară și am decis să trec la Bitwarden.

Așa că am încercat să intru în cont pentru că extensia de browser nu o mai am de foarte mult timp și cum atât browser-ul cât și rețeaua pe care o folosesc au tot felul de protecții sistemul automat de la LastPass a zis că e browser nou, sesiune nouă (deși era același IP) și mi-a cerut să verific accesul cu un cod trimis pe email.

Numai că emailul nu ajungea, deși cu câteva zile înainte mi-au trimis ceva email cu ofertă ca să iau de la ei varianta pe bani.

Cum nu ajungea emailul respectiv am decis să resetez parola și surpriză, emailul de resetare parolă ajungea

Iar, link-ul trimis de ei pentru verificare funcționa și el:

Numai că imediat după ce completam verificarea mă trezeam cu o eroare cel puțin bizară:

Nu mare mi-a fost surpriza când investigând mai adânc am descoperit faptul că orice email de la LastPass ajungea în Inbox numai mailurile cu codurile 2FA care aparent dădeau rateu la autentificare și erau marcate ca spam direct.

După ce le-am eliberat manual din carantină a mers să intru cu cod 2FA, însă mă gândesc la faptul că eu unul am acces și am acumulat cunoștințe ca să pot să fac un fel de troubleshooting și să găsesc problema, însă sunt mulți care n-au nici acces nici cunoștințe și care pică în astfel de capcane, iar când dau mai la support sau intră pe livechat au de-a face cu vărul mai retardat al lui ChatGPT care mai mult încurcă decât ajută.

Dacă plătești o sumă relativ decentă de bani ai câtuși de puține șanse să dai de o persoană reală, dar când plătești sub $10 pe lună primești orice, numai suport nu.

Asta așa, ca bonus după cretinitatea aia de Cookie Law și alte dume din astea care mai mult încurcă decât ajută.

cel.ro
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.